Opony zimowe DUNLOP Sp Winter Response 2 - opinie i oceny

Wybierz rozmiar opony:

Wszystko o oponie w tym rozmiarze

Cena: 286,01 zł
Promocja!
7
% taniej
Cena bez promocji:
308,50 zł

Opinia klientów - Sp Winter Response 2

Doradź innym klientom w wyborze opon. Twoja opinia jest dla nas ważna! Dodaj opinię o tej oponie

Najnowsze opinie (35)

Ocenił Michał (8 marca 2019)
5,0
Bardzo dobra

Ogólnie mogę tylko polecić – dobra opona w dobrej cenie. bez przepłacania ma się solidną markową gumę premium. Zużycie minimalne było po pierwszym sezonie, teraz drugi i trochę więcej km więc widać że pomału maleją, żadnego ząbkowania czy czegoś takiego, mechanicznie git. Na plus jodełka, fajnie wgryza się i trakcję zapewnia dobrą.

Ocenił maxx (6 marca 2019)
4,9
Bardzo dobra

Gumy zimą spisują na medal Wgryzają się w śnieg, a najlepiej chyba zachowują się na mokrym. Żadnych poślizgów i nagłej utraty przyczepności przy normalnej jeździ. Jak się szybciej pojedzie to czuć że zimowka jest trochę bardzo miękka i wyższa ale wytrzymuje naprawdę sporo zanim choćby zapiszczy. POLECAM

Ocenił jacko (4 marca 2019)
4,7
Bardzo dobra

Od paru lat tylko na Dunlopach jeżdżę – dobre oponki. Miałem poprzednią generację tego modelu i prześmigały kole 50 tysięcy bezproblemowo. Te mają już nabite ponad 30kkm i nadal super. Zużycie całkowicie normalne, trzymanie ekstra, szczególnie na mokrym i bdb jeśli ktoś ceni sobie cichą jazdę.

Ocenił Maciek Perel (17 listopada 2018)
4,6
Bardzo dobra

Co jest najfajniejsze w oponach na co dzień to to, że wcale nie czuć specjalnie że śmiga się na zimowkach. Ciche jak letnie, prowadzenie też podobne, nie są zbyt miękkie nawet przy tych 10-15 stopniach celsjusza więc auto nie pływa sobie po drodze. Przekonałem się też pozytywnie że na przymarzającym deszczu również udało się bezpiecznie dojechać do celu choć warunki były koszmarne. Droga hamowania krótka i ponownie jak się mocniej depnie w hamulce to też nie czuć tak bardzo że to zimowki, bo miałem już kiedyś takie które po prostu pływały sobie po drodze…

Ocenił Dereq (17 listopada 2018)
4,7
Bardzo dobra

Pierwszy raz mam opony tej marki i na razie po realnie paru m-cach użytkowania ich sezonowo zużycia większego gołym okiem nie widać więc są wytrzymałe. W kwestii prowadzenia auta to bardzo pewnie i przewidywalnie się zachowują. Zresztą po elektronice w aucie to widać bo abs czy kontrola trakcji prawie się nie załączają. Trzeba już z naprawdę sporą siłą hamować żeby zaskoczył abs więc opony solidnie ogarniają temat.

Ocenił Bergon (16 listopada 2018)
4,8
Bardzo dobra

Są oponki po pierwszym sezonie, zima raczej mokra niż śnieżna ale parę razy trzeba było się przebić przez uliczki i parkingi mocno obsypane i problemów nie było. Auto użytkowanie bardziej w mieści, ale wyjeżdżając do rodziny na wieś bez dobrych zimowek droga byłaby mega trudna. Na tych oponach bardzo solidnie wgrywało się auto w luźno leżący świeży i nie rozjeżdżony śnieg. Dużym zaskoczeniem jest głośność, bardzo ciche opony!

Ocenił Krysiek (8 listopada 2018)
5,0
Bardzo dobra

Opony są wręcz niesamowicie. Są cichsze niż moje opony letnie, mają lepszą klasę jeśli chodzi o odprowadzanie wody/jazdę na mokrym. Przy okazji ogarniają śnieg na którym letnie by jak po szklance jechały. No ogólnie nic dodać nic ująć, czeka mnie w takim razie wymiana letnich przy okazji i też poszperam za Dunlopem.

Ocenił Mafer (4 listopada 2018)
4,3
Dobra

Dunlop jak Dunlop – świetne gumy. W zeszłym roku wyprawa w góry i zero problemów z trakcją na podjazdach, nie takie auta na byle jakich oponkach miały problem. Poza tym na mokrym asfalcie gumy ładnie trzymają, nie ślizgają się, jak się trochę za bardzo przegnie to po pracy opon najpierw wiemy że przegięliśmy trochę i można łatwo skorygować zanim oponka straci przyczepność. Dokładnie takie oponki chciałem.

Ocenił Henryk (2 listopada 2018)
4,8
Bardzo dobra

Są na tyle dobre że nie czuję specjalnie że to zimowki. Przy mrozach zachowały się idealnie, jak jest ciepło też nie mogę narzekać – nie bujają autem, nie wyginają się, nie czuć tego że to typowa zimowka w końcu. Za to czuć jak popada albo śniegiem przyprószy. REWELKA

Ocenił Driver600 (22 marca 2015)
3,1
Dostateczna

Opon nie polecam ze względu na szybką utrate przyczepności na mokrej nawierzchni i na wyższe opory toczenia co daje się łatwo wyczuć w aucie z automatyczną skrzynią biegów. WV sharan, opony 195/65/15. Na śniegu jest ok.