Opony zimowe FIRESTONE Winterhawk 3 - opinie i oceny

Wybierz rozmiar opony:

Wszystko o oponie w tym rozmiarze

Cena: 218,08 zł
Promocja!
7
% taniej
Cena bez promocji:
234,50 zł

Opinia klientów - Winterhawk 3

Doradź innym klientom w wyborze opon. Twoja opinia jest dla nas ważna! Dodaj opinię o tej oponie

Najnowsze opinie (44)

Ocenił Bartek (8 marca 2019)
4,6
Bardzo dobra

W tej cenie OK. Zarówno przy mrozach tak -15 jak i przy lekkim plusie 5-8 stopni opony są okej. Przerobiłem różne warunki na nich, wyjazd w góry, sporo w deszczu podróży, dalsze trasy i dużo km przez miasto. Uszkodzeń mechanicznych nie ma, na drodze auto pewnie się prowadzi. Można kupić oczywiście wiadomo lepsze ale nie koniecznie za taką kwotę, więc ogólnie polecam.

Ocenił gennek (7 marca 2019)
4,8
Bardzo dobra

Nie wyszła drogo. Auto mimo wąskich opon z sporej mocy jakoś daje radę na tych oponach. W zakrętach nie można przesadzać bo jak to zimówki są miękkie i jeszcze dosyć wąskie ale już dobrze auto przyspiesza i nie zrywają gwałtowanie przyczepności. Na śniegu i błocie dobrze się zachowują.

Ocenił patriq (4 marca 2019)
4,6
Bardzo dobra

Przebieg już jakiś przez zimę zrobiłem i przyznam, że dobrze że je wziąłem. Tanie ale dobrze trzymają na drodze. Wgryzają się w śnieg, wodę szybko odprowadzają, coś za coś, na minus głośność jeśli dużo jeździ się w trasie z wyższą prędkością bo do stówki jest bardzo okej, potem zaczyna szumieć odczuwalnie.

Ocenił vafel (13 listopada 2018)
4,7
Bardzo dobra

Założyłem je teraz drugi sezon z rzędu. Po poprzednim zużycia prawie nie widać, pewnie ciut się spłyciły ale mechanicznie bieżnik i boki opony wyglądają jak nowe. I to w dodatku pomimo tego że z tymi zimami ostatnio to tak średnio u nas, a i bywa naprawdę ciepło jak na zimówki. Dla mnie było ważne, że opony zapewniają dobry komfort jazdy ale nie kosztem bezpieczeństwa. Samochód pewnie się prowadzi i nie ma tak że co przyhamuję na mokrym to abs gra. Polecam!

Ocenił ongel (11 listopada 2018)
5,0
Bardzo dobra

W poprzednim sezonie jak sobie pojeździłem na nich trochę poza miastem, głównie na działkę całoroczną i raz w góry to byłem miło zaskoczony. Sprawnie można się przemieszczać na nich nawet przy sporej ilości śniegu. Na dodatek jeszcze hamowanie na bdb poziomie. Po poprzednim sezonie zużycie jest jakieś minimalne. Idealne oponki do trochę lżejszego/średniego auta, o rozsądnej mocy. Wtedy i dobrze trzymają się drogi jak się nie szaleje i wytrzymają pewnie wiele latek.

Ocenił Biq (7 listopada 2018)
5,0
Bardzo dobra

O ile za letnimi oponami tej marki nie przepadam o tyle zimowki sprawdzały się do tej pory zaskakująco solidnie. Miałem lepszej klasy opony wcześniej na aucie, ale teraz stwierdziłem że nie ma co płacić bo mało m-cy się na nich podróżuje. Opona bardzo przyzwoita i co ciekawe trochę cichsza niż droższe. Jakość bardzo okej, z oponą nic fizycznie złego się nie dzieje. Auto rusza na nich bardzo płynnie, nawet jak się da trochę więcej gazu przy jakimś lewoskręcie to nie ma obawy że zaczną mieli koła w miejscu.

Ocenił bernard (6 listopada 2018)
4,8
Bardzo dobra

Poprzednia wersja tej oponki całkiem niezłe noty miała, tą kupowałem jak była nowością więc zaryzykowałem i na całe szczęście był to strzał w dziesiątkę. Opony trzymają się drogi jak przyklejone, ze śniegiem podobnie jak nie przesadzamy z prędkością. Natomiast nawet przy dosyć gwałtownym manewrze jaki mi się raz przytrafił na drodze, auto zareagowało natychmiastowo, tył też nigdzie nie uciekł nigdzie a to w większości zasługa właśnie opona. Dały sobie też radę z głębszym kopnym śniegiem i auto sprawnie się przez niego przebijało :)

Ocenił Nykson (5 listopada 2018)
4,6
Bardzo dobra

Kupiliśmy do drugiego auta, oponki mają dobry stosunek ceny o jakości. Bieżnik nieźle od śniegu się odpycha jak parę razy na działkę pojechaliśmy i leśną zasypaną drogą trzeba było pojeździć co niego. Nie zdarzyło się zakopać a i na dzień opony prawidłowo się zachowują imho!

Ocenił gavol (3 listopada 2018)
5,0
Bardzo dobra

Oponki kupiłem na starcie dwie żeby zobaczyć co i jak przez poprzednią zimą, potem szybko dokupiłem dwie kolejne. Nieźle się auto na nich prowadzi jak na ich cenę. Spodziewałem się że będzie głośniejsza ale nie jest na całe szczęście, a do tego jeszcze ma rozsądne parametry na mokrym, całkiem sprawnie auto prowadzi się. Mogę polecić.

Ocenił Mike (1 października 2018)
3,9
Dobra

Witam opona w rozsądnej cenie,uważam ze bardziej nadaje się na autostrady skład mieszanki dość twardy do jazdy kolo komina.Za dużo nie jeżdżę w zimie stad taka opinia w trzecim sezonie bardziej z nich był wielosezon niż opona zimowa.